Lekker dollen met een rodeostier; werkgever aansprakelijk?

Een ritje op een rodeostier maken lijkt leuk, maar kan nare gevolgen hebben. Dat ondervond Patricia*, onderwijsassistente op een school. Door basisschool Het Hoepeltje* was een personeelsfeest georganiseerd, met als thema ‘Wild West’. Geheel in stijl werd door de feestcommissie een rodeostier opgetuigd. Ook Patricia waagde een ritje, maar na nog geen minuut viel zij van de stier af en komt ongelukkig ten val. Gevolg: blijvend letsel aan haar arm en schouder. Zij sleept Het Hoepeltje voor de rechter, en verzoekt een voorschot op haar schade van € 15.000,00. Zij stelt dat haar werkgever aansprakelijk en gaat voor 2 ankers liggen.  

Wat oordeelde de rechter? 
De kantonrechter stelt dat ongevallen tijdens door de werkgever georganiseerde (ontspannende) activiteiten aanleiding zouden kunnen geven tot aansprakelijkheid. Daarvoor is echter vereist dat:
-      een voldoende nauw verband bestaat tussen de activiteiten en
-      de door werknemer te verrichten werkzaamheden.
In dit geval is geen sprake van die nauwe band. Immers, aldus de rechter, niet is komen vast te staan dat Patricia verplicht was om bij het personeelsfeest aanwezig te zijn, en zelfs al heeft zij enige sociale druk ervaren om naar het feest te gaan, zoals Patricia stelde, dan nog had zij niet aan het rodeorijden hoeven deelnemen. Op deze grond is geen aansprakelijkheid aangenomen.

Aansprakelijkheid op andere grond?
Ook daarin ging de rechter niet mee. Er was namelijk geen bijzonder risico op schade. Volgens de kantonrechter kan rodeorijden in zijn algemeenheid niet worden gezien als een dusdanig gevaarlijke activiteit dat die niet op zijn plaats zou zijn op een personeelsfeest. Tot slot oordeelt de kantonrechter dat als het organiseren van rodeorijden onder omstandigheden van vrijwillige deelname al tot aansprakelijkheid zou leiden, het voor werkgevers onmogelijk zou worden om nog iets in de vorm van een sport- en spelsituatie te organiseren tijdens een personeelsfeest.

Werkgever nooit aansprakelijk? 
Nee zeker niet; je kunt als werkgever aansprakelijk zijn voor schade die ontstaat tijdens een bedrijfsuitje. Bij een personeelsuitje met een speedboot vond de Kantonrechter dat er een voldoende nauwe band bestond tussen de activiteiten en de door werknemer te verrichten activiteiten, omdat het personeelsuitje als verplicht kon worden gezien. De werkgever was dus aansprakelijk en moest de schade van de werkneemster vergoeden, ondanks het feit dat het varen met de speedboot was uitbesteed aan een ander bedrijf.

Ook bij de organisatie van een rollerskate-workshop, met als resultaat een gebroken pols kwam de werkgever er niet zonder schade vanaf, omdat de workshop aan de werkzaamheden gerelateerd was én het een activiteit betrof waaraan van tevoren kenbare risico’s waren verbonden. Zo had de werkgever vooraf geen beschermingsmiddelen uitgedeeld en ook waren geen rolschaatsinstructies gegeven. De werkgever had niet gehandeld als goed werkgever. 
Kortom, hoewel een beroep op werkgeversaansprakelijkheid in het geval van het rodeoritje niet opging, kunnen bedrijfsuitjes in bepaalde gevallen zeker tot aansprakelijkheid van de werkgever leiden! Regel het dus goed!

Meer weten? Neem contact met ons op door te bellen naar 078-6134533 of stuur een email via jhs@silfhoutam.nl .

*fictieve namen
Rechtbank Midden-Nederland, ECLI:NL:RBMNE:2021:639.