Naast mediation, waarbij bijstand wordt verleend door een mediator/advocaat, houdt Yolanda Silfhout zich ook bezig met de overlegpraktijk bestaande uit: collaborative divorce (overlegscheiding) en collaborative business (overlegpraktijk).
Via collaborative divorce kan een team van specialisten voor en met jou op een respectvolle manier een creatieve en snelle oplossing voor je scheiding bereiken, die geaccepteerd en gedragen wordt door beide partners. Hierdoor wordt de basis gelegd voor een zo duurzaam mogelijk resultaat voor alle betrokkenen. (Alle betrokkenen betreft ook de eventuele kinderen en bedrijven.)
Deze aanpak is betrekkelijk nieuw maar wel bijzonder effectief en bij uitstek geschikt voor complexe conflicten. Denk aan echtscheidingen van ondernemers, waarbij de waardering van de onderneming vaak lastig is, of bij arbeidsconflicten met veel verschillende belangen, of conflicten tussen partners in een samenwerkingsverband van een VOF. Als je een conflict hebt, kun je dat natuurlijk voorleggen aan de rechter. Die doet dan uitspraak en daar moet je het mee doen. Een veelgehoord bezwaar van de gang naar de rechter is dat je zelf weinig tot geen invloed op de beslissing kunt uitoefenen. Kan dat niet anders?
Jazeker, collaborative practice is zo'n manier. Het is een speciaal ontwikkelde methode om zakelijke- en/of familieconflicten in overleg met elkaar en onder begeleiding van speciaal daarin getrainde professionals op te lossen: de collaborative-methode of in het Nederlands: de overleg-methode. Deze methode is 25 jaar geleden ontwikkeld in Amerika. Intussen is het ook in Nederland, net als in de rest van Europa, een bewezen alternatief voor conflictoplossing naast mediation en andere alternatieve conflictoplossingen.
Wil je meer weten over de overlegscheiding of overlegpraktijk? Neem dan contact op met Yolanda Silfhout. Zij is opgeleid tot collectief professional en kan je als ondernemer, of partner van de ondernemer, deskundig bijstaan in een echtscheiding en zakelijk conflict.